Driver man en kennel är det inte bara hundar som ska födas upp utan det finns också en hel del andra saker som ska skötas om. Att ta hand om hundarna är i regel det roligaste men även saker som tvätt och städ ska skötas.

Städning och hygien

Det är väldigt viktigt att hålla koll på hygienen i kenneln. Det spelar ingen roll om man driver uppfödningen hemma eller om man har den på en annan plats. Håller man inte koll på städningen kan kenneln snabbt bli en sanitär olägenhet där hundarna lider enormt. Dessutom sprids sjukdomar väldigt lätt om man inte håller ordning.

Disk och tvätt

Att diska och tvätta är vardag i de flesta hem men det måste också göras i en kennel. Här kan det rent av vara än viktigare att diska och tvätta eftersom många hundar är i omlopp. Att ha en diskmaskin som bara används till kennelns saker som matskålar, vattenskålar och vissa leksaker är inte fel. En tvättmaskin är också bra att ha på plats i kenneln så att man enkelt kan tvätta upp hundarnas filtar, handdukar och annat. Om det sker en olycka i kenneln, eller om en tik valpar kan det vara fräscht att tvätta upp med en gång så att det inte börjar lukta samt för att få bort eventuella fläckar.

Rastning och träning

I kennelns skötsel ingår det också att träna och rasta hundarna. Att bara släppa ut hundarna i en liten rastgård är inte tillräckligt eftersom de då i regel inte gör sina behov där. Hundarna behöver komma ut på ordentliga promenader minst två till tre gånger per dag. Utöver det är kan man alltid träna hundar och valpar lite extra. Om man har en inhägnad trädgård eller gräsyta är det utmärkt att göra olika övningar utomhus med hundarna.